pwincessAJA~M-E-A!~

HAILA!

free page hit counter
online

Wednesday, July 13, 2016

SALAM EID' FITRI 2016

Salam,Oya guys!Haila!Semalam lupa nak wish 
SELAMAT HARI RAYA EIDUL FITRI MAAF ZAHIR BATIN :)
Alhamdulillah tahun ke-5 kami beraya as husband and wife, masih beraya berdua. Doakan in sha Allah tahun depan bertiga yer ;)

DAY 1 EID FITRI-GOMBAK

Tiap-tiap tahun semenjak ada kubur anak untuk di ziarah memang kami akan beraya di Gombak dulu, beraya bersama keluarga mentua. Malam baru bertolak balik ke Kelantan.
Dah 4tahun berturut-turut solat raya pakai jubah merah sebab terasa dekat dengan arwah irfan, jubah tu pakai masa 1st raya tahun 2013, masa tu tengah pregnant kan irfan 7months :)

*tahun depan pun ummi akan pakai lagi :)*

Lepas solat raya berehat dulu sambil mendobi sebab malam nak bertolak ke Kelantan, tahun ni tema coklat tersama macam last year pulak hihihi


*mak dan menantu perempuan*

*my parents in law*

*adik-adik ipar perempuan dan anak buah*

Macam biasa tempat wajib ziarah pusara anakanda tercinta Muhammad Rayyan Irfan :)
A day before dah datang kemas dan bersihkan pusara irfan dan kawan-kawan.


DAY 2 EID FITRI-KELANTAN

Bertolak ke Kelantan Jam 11.30pm tapi sampai Bachok, Kelantan jam 8.30am kes banyak berhenti tidur. Husband mengantuk je, 3kali berhenti 3kali jugak dia tidur. Aja memang tak boleh drive malam sebab silau tinggi, sempat drive 5km area Gua Musang lepas tu surrender dengan salah masuk jalan lagi hahaha Langsung husband tak kasi drive malam dah. 



Biasanya raya kedua angoh dan cik na(makcik-makcik) akan buat Open house, pagi belum mandi terjah rumah angoh untuk makan pagi sebab kalau dah tidur ni mau sampai ke petang hihihi Macam biasa semua kata aja oyak tak kelik!(tiap-tiap tahun oyak tak kelik tapi raya kedua je ada je muncul depan pintu hahaha)
Memang ikutkan tak balik tapi boss husband kasi jugak cuti Jumaat maka wajiblah pulang ke kampung halaman! Setahun sekali je pun baliknya. Settle breakfast balik tidur rumah mok B dulu tengahari bangun lepas tu baru la ke rumah cik na.



Macam biasa wajib la ke Pantai Irama, Bachok, Kelantan make colek sotong goreng tepung! Yummy! Dekat kelantan panas Ya-Rabbi memang mandi peluh!


Lagi satu aktiviti wajib bila balik kelantan cari Maggie Ketam! Ada banyak tempat tapi paling favorite dekat D'Syaz Maggie Ketam, Pantai Cahaya Bulan(PCB)! Kali ni menunggu dekat 2jam weyyh! Tapi bertabah jela sebab #inikanraya hehehe Every year gitu cuma before this taklah sampai 2jam, kitorang siap gi tapau colek kat PCB lagi sebab kelaparan hahaha



 DAY 3 EID FITRI-KELANTAN TO TERENGGANU

Memandangkan last balik terengganu 3tahun lepas maka tahun ni decide untuk balik terengganu, masa singkat sangat ikutkan penat perjalanan Gombak-Kelantan tak habis lagi tapi takpe la setahun sekali
Sebelum bergerak ke Terengganu sempat singgah Pantai Irama tapau colek hehehe Tapi tak terus ke Terengganu lagi, singgah rumah kak qis di Pasir Puteh dulu. Ma mertua kak qis buat laksa dan laksam, lepas makan kami suami isteri mengantuk pulak hahaha Tidur sampai jam 3pm!
Kul 4pm++ baru gerak ke Terengganu dengan jalan jammed tengah malam baru sampai, seharian rugi camtu je tak sempat jalan-jalan melawat ganu huhuhu


DAY 4 EID FITRI-TERENGGANU TO GOMBAK

Bermalam rumah Mok Teh Moh(kakak umi), breakfast nasi lemak Terengganu dan juga Nasi Dagang! Berpinggan-pinggan aja makan, nasi lemak Terengganu special makan dengan ikan aye(ikan tongkol). Tengahari singgah kenduri anak pada sepupu aja, takde mood sangat bergambar kes panas amaaaat! Ingat Kelantan je panas sekali Terengganu boleh tahan jugak panas nasib kenduri ada aircond! Ada few pictures tu pun sebab husband yang gigih ajak wefie hihihi



Haila!Kat kenduri jumpa la sedara mara belah umi tapi memang tak bergambar sebab penat sangat. Sebelum gerak balik Gombak kita singgah Sabasun(pasaraya) cari kuih Ropa! Pasar pun dok dang nak singgah sebab dah lewat petang jugak. Masuk highway smooth lagi sampai bentong memang ikut jalan lama! Tu pun dari 5.30pm sampai rumah 12.30pm ikut jalan pusing-pusing macam ular! Haila! Nasib konvoi dengan kereta ayoh kalau tak kami berdua rela redah jammed sebab bahaya jalan lama tu.
Alhamdulillah raya macam biasa mungkin sebab dah tua jadi tak enjoyed macam dulu-dulu hahaha
In sha Allah ada anak nanti baru la meriah dan seronokkan!
SHRMZB and may all of you have a great Raya!:)




Lots of lurv,

Tuesday, July 12, 2016

FOSSIL MALAYSIA ONLINE

Koleksi Jam Tangan Fossil Malaysia untuk Wanita

Bagi pengumpul koleksi jam tangan berjenama atau watch collector, koleksi jam tangan Fossil pastinya tidak akan terlepas dari pandangan anda. Jenama antarabangsa yang cukup popular ini sering mendapat perhatian penggemar dari seluruh dunia dengan rekaan jam tangan yang cukup eksklusif dan trendi. Sejak berpuluh-puluh tahun lamanya, Fossil telah membawakan aneka pilihan koleksi jam tangan terbaik untuk lelaki dan wanita.

Setiap jam tangan yang dihasilkan adalah berkualiti tinggi dengan tawaran harga yang cukup berpatutan. Kini, koleksi jam tangan Fossil bukan sahaja boleh anda miliki di butik Fossil berhampiran, malah boleh dibeli secara online di portal online terpilih. Bagi penggemar wanita jenama Fossil Malaysia online, berikut merupakan koleksi jam tangan online yang boleh anda temui di pasaran;

Bagi penggemar aksesori kulit, Fossil membawakan koleksi leather strap watch yang boleh anda temui dalam beberapa pilihan warna tali kulit yang menarik mengikut citarasa anda.

 Serta jangan lepaskan peluang untuk memiliki koleksi Fossil Gold Rose watch yang cukup popular dengan rekaan yang elegan dan sentuhan feminine seperti berikut.
Wanita aktif juga boleh memiliki koleksi jam tangan bertali silikon keluaran Fossil yang tahan lasak dan juga dilengkapi dengan fungsi-fungsi istimewa.

 Dan bagi wanita yang feminine, anda wajib memiliki koleksi jam tangan bertali halus Fossil yang juga tersedia dalam beberapa pilihan bracelet strap yang lain.


Anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk bersesak ke 'shopping mall' bagi mendapatkan jam idaman anda, cuma klik sahaja pada Fossil Malaysia online pasti akan memudahkan urusan anda untuk memilih dan membeli jam idalam hati yang bersesuaian dengan gaya harian anda!





Lots of lurv,

HOLIDAY&FOOD HUNTING IN KUCHING PART 5

Salam, Oya guys!Haila!Berjaya jugak aja update blog secara berangkai sehingga habis hehehe 
Part 5 merupakan part terakhir holiday dan  JJCM aja di Kuching, Sarawak. Pada yang nak holiday ke Kuching, Sarawak boleh la follow tempat makan yang aja dah JJCM. Seronok tau makan-makan di Kuching! Kalau ada peluang aja nak fly ke Kuching semata-mata untuk pergi makan je!hihihi

DAY 3 @ LAST DAY in KUCHING

Pagi tu breakfast dengan lebihan Pizza Pezzo, plan nak Lunch di Telaga Air Seafood. Ikutkan a day before dah ke sana tapi belum bukak pulak ataupun cuma buka on weekend aja tak sure tapi hari yang kami pergi tu hari jumaat tutup. Sampai sana je Ya-Allah nikmat sungguh bagi penggemar seafood macam aja!

*Umai Obor-Obor,aja tapau dua plastick buat balik KL*


*Ketam telur masin terbaikkk*

*banyak lauk lain selain dari seafood*

Alhadulillah tak cukup makan dekat sana, aja siap tapau macam-macam lauk untuk family di KL merasa jugak hehehe Sedap-sedap sangat masakan di Lot-10 'De ABF Cafe'! Harga pun sangat-sangat berpatutan! Owner pun ramah melayan kami, itu yang buat lagi seronok!:)

Sebelum ke Airport kami singgah ke Pasar Kubah(menurut kak zie,dulu dikenali sebagai Pasar Satok. Tapi disebabkan pasar satok dah berpindah ke Kubah Ria maka dipanggil sebagai Pasar Kubah)
Aja nak beli ikan Terubuk masin sebagai ole-ole untuk dibawa balik ke KL


Selain Ikan Terubuk ada macam-macam pilihan seafood yang segar boleh kita bawa balik ke KL! Jangan risau sebab packaging untuk seafood disediakan sevara percuma! Boleh bawak naik flight, tak kena tahan punya(husband risau sungguh tak lepas bawak naik flight hahaha)
Harga semestinya jauh terlajak murah berbanding dengan harga di KL hehehe 
Apa lagi, aja tapau la  buat balik  baby Lobster!





Selesai di Pasar Kubah kami bergerak menuju ke Airport Kuching. Masa untuk mengucapkan selamat tinggal pada kak zie dan keluarga :(



Rindu sangat dengan keletah Mikail! Semestinya rindu my kakak too! Hope to see three of you(kak zie,abg dillah dan mikail) soon! Tqsm kak zie dan family di atas layanan yang superb, masa buat kami, tempat tinggal dan pengangkutan kami sepanjang berada di Kuching, Sarawak! Datang KL sila roger nanti aja pulak bawak korang JJCM di KL!hehehe


We really enjoyed our stay and holiday, hope to come again to Kuching, Sarawak! 




Lots of lurv,

HOLIDAY&FOOD HUNTING IN KUCHING PART 4

DAY 2 in KUCHING

Sambungan dari previous entry, lepas dah puas bergambar di Tugu Kuching perut masing-masing dah minta di isi maka kami mencari kedai makan yang berdekatan dengan area Bandar Kuching je.
Sambal Planet pilihan kami, mungkin sebab nama sambal terus tertarik maklum la aja dengan kak zie ni masing-masing memang suka makan pedas hehe

*Pisang Goreng Cheese*

*Nasi Goreng Ikan Terubuk Masin*

*aja makan Nasi Goreng Dabai*

*tercapai hasrat nak makan umai obor-obor*

Alhamdulillah makanan dekat Sambal Planet boleh tahan sedap kena dengan selera kami, layanan pun sangat memuaskan! Next time kalau ke Kuching, Sarawak boleh singgah lagi! :)

Selesai makan dah nak maghrib kami singgah di B.Teo Specialist Clinic for Children, kesian mikail sampai demam panas sebab kepenatan ikut auntie aja dia JJCM. Demam pun tetap aktif tau!hehehe


Balik dari clinic masing-masing dah kepenatan tapi perut aja ni masih kelaparan hahaha Untuk dinner just tapau Sugar Bun dan Pezzo, ni masuk dalam list JJCM jugak sebab selalu sangat tengok kak zie update dekat instagram dia! langsung teliur aja dibuatnya hahaha




Haila!Alhamdulillah day 2 went well! Thank you so much my dear kak zie, husband dan mikail sebab dah layan aja dan husband ke sana ke mari! Appreciated it so much! Day 3 adalah hari terakhir kami di Kuching, will update later :)
Thanks for reading!:)



Lots of lurv,

 
blog template by suckmylolly.com