pwincessAJA~M-E-A!~

HAILA!

free page hit counter
online

♥ALL OF U's a PART of My BEAUTIFUL LIFE♥

Monday, July 27, 2015

SALAM EID' FITRI 2015



Salam,Oya guys!Dikesempatan ini aja menyusun 10jari memohon kemaafan andai ada salah dan silap serta kata-kata yang mengguriskan hati..:)


Alhamdulillah raya tahun ni macam biasa tempat wajib pergi ziarah pusara Irfan lepas tu beraya rumah in laws sempat raya rumah kawan2 aja jugak..Sampai rumah dekat pukul 12am sebab dari Klang so balik siap2 kemas nak kelik Kelantan pulak,4am baru bertolak sampai pukul 9.30am terus raya!hihihi


Bila berdua ni nak travel senang sikit anytime je on tapi make sure driver cukup tidur la hehehe Aja jadi co-pilot tapi masa balik Kelantan tak berapa nak lena kalau dah 5jam 30minit sampai Kelantan siap ada berhenti solat subuh and petrol pump memang laju husband aja pecut!Baru nak terlena ja terus terjaga haishhh nak marah kang dia kalau bawak slow dia mengantuk pulak jadi kita diam jela sambil kekadang tekan hand break imaginasi sendiri ��




Nur Damia Sofia sekarang dah 3tahun lebih mulut dia pandai sangatttt penat nak melayan lepas tu manja kededek pek sikit-sikit nak nangis geram cik ja dengan dia tapi bila jauh rinduuuu sangat kalau call bukan dia nak cakap haishhh
"Marah..marah..marah..Semua orang marah mia"
dia mengadu bila cik ja dia marah..Dah noty sangat mana la orang tak marah hahaha




Nur Ainul Sofea umur setahun lebih tapi kalau letak sebelah Mia memey samo besar!Pampers pun size samo!Ainul ni kena pandai gaya baru dia reti senyum dan suko kalu tak dia tengok orang macam takde perasaan hihihi Cik ja suko dukung dia so selalu la dia mengepak hulur tangan kat cik ja dia..Nanti kalau boleh mulut tolong la rajin cakap telepong ngan cik ja k!


My Humble Family in sha Allah sampai syurga kita berkumpul..



Monday, March 2, 2015

Si Penumpang Kasih




Mulut manusia bila bicara sesedap rasa lupa akan perasaan sekeping hati..Memang tak layak untuk terlalu melebih dalam menumpang kasih anak orang sebab sering kali dilontar kata-kata oleh mereka yang entah siapa 

"anak orang bukan anak kamu"..

Bibir terukir senyuman seakan mengiyakan tapi hati menangis tak siapa yang tahu..Pedih hidup tak punya zuriat walau hakikatnya si kecil ku sedang menunggu di pintu Syurga..:)

Lumrah si penumpang kasih memang begini,biarlah manusia berkata-kata..Bila hati redha dengan ketentuan-NYA inshaAllah jiwa dan hati tenang..:)




Coretan rasa hati,
Si Penumpang Kasih

Wednesday, December 31, 2014

31 Disember 2014!

Salam,Oya guys!Alhamdulillah hari ni hari terakhir tahun 2014!Kejap je dah nak masuk tahun baru kan..Tahun ni banyak ujian Allah beri buat kita rakyat malaysia..Bersyukur bagi kita yang masih cukup serba serbi..:)


Semalam genap setahun dua bulan irfan pergi..Alhamdulillah dalam setahun lebih ni banyak aja belajar..Jujur sekarang aja tak ada menangis kalau orang tanya pasal kisah anak..Rasanya setahun lebih ni aja betul-betul ajar hati untuk jadi kuat dan redha..heee..


Pengganti?Bila ada rezeki inshaAllah..Buat masa ni macam fobia lagi nak bersalin..hahaha..Bersalin ceaseran dulu sakit woiii!Jadi memang aja tak amek pusing bila orang cakap boleh dapatkan pengganti dah..Diri ni tak sedia lagi..Allah pun tahu sebab tu Dia tak beri lagi..Aja pun tak ada merancang apa,merancang untuk nak ada la walaupun mulut kata tak nak tapi hati ni nak je sebenarnya..hihihi..Tapi semua berbalik pada rezeki..:)

Tumpang kasih sayang anak orang pun rasa Alhamdulillah sangat..Anak-anak buah ramai,belah aja dua orang dan belah suami aja lima orang..:)






Love them so much!!!

Dah membantu mangsa banjir Pantai Timur?Please do help them!Sumbang sedikit yang kita mampu pun jadilah..Allah turunkan musibah pasti ada hikmah-NYA..Bumi kita semakin tua begitu juga kita..Moga Allah rahmati dan redha dengan kita semua..Moga 2015 lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya..inshaAllah..:)


Thursday, November 6, 2014

A year and 7 days

Salam,Oya guys!Jarang singgah blog sendiri sebab lebih senang update dekat instagram!hihihi :p


Its been a year and 7 days since the day arwah Muhammad Rayyan Irfan left us..We miss you so much my "anak syurga"..☺️☺️☺️..Nothing much change but Alhamdulillah my life went well..I'm happy and blessed..:)


Pada hari genap setahun irfan pergi,aja dapat anak buah baru!Hubby's side,adik ipar aja bersalin 3rd baby!Its a girl!Seronok sangat tahun ni asyik bau syurgaaaa je..Terubat rindu dekat anak syurga kami..:)..


Ramai tanya,aja merancang ke?Aja jawab tak pun,cuma belum rezeki dari Dia..Kalau tak rancang pun tak lekat apatah lagi kalau rancang..hahaha..Kadang2 kita berlawak untuk sedapkan hati kita..Isu anak ni kan sensitif sikit tapi sekarang aja ok je..Tanya ape pun senyum gelak je..Jawab pun tenang je..Orang kata,pengalaman mematangkan kita..Chewaaaah!:p..Ada plan nak ambil anak angkat tapi suami aja kata belum masanya lagi,umi pun kata sama..Aja muda lagi,bukan tak boleh hamil langsung,cuma belum rezeki..Bukan apa,kadang2 kita rasa sunyi..Nak dengar suara baby dalam rumah kita..Buat masa ni numpang kasih sayang anak2 buah je la..hihihi

Nur Damia Sofia dah besarrr!

Apa yang penting Jangan Putus Asa dan sentiasa Positive!InshaAllah ada rezeki in future..Kita usaha dan tawakal inshaAllah Dia maha mendengar..Jangan pernah berhenti berdoa dan berharap ok!Chaiyok2 buat semua yang sedang berusaha untuk memperolehi zuriat!Tak semua orang terpilih untuk diuji melalui anak..Sesungguhnya kita insan yang terpilih..Setiap manusia ada bahagian dan ujiannya..Apa yang membezakannya adalah cara kita terima dan hadapi ujian itu..:)

Nur Ainul Sofea pun da membesar dengan jayanya!hahaha :p



 
blog template by suckmylolly.com