pwincessAJA~M-E-A!~

HAILA!

free page hit counter
online

♥ALL OF U's a PART of My BEAUTIFUL LIFE♥

Friday, August 7, 2015

Feeling Unwell and Hope

Salam,Oya guys!This few weeks aja rasa kurang sihat sikit..Badan rasa lembik je..Kepala kerap sakit berdenyut2 rasa..Tapi yang pelik selera makan menjadi-jadi sangat..Aja harap ada good news tapi tak berani nak check sebab period irregular tapi nak ikutkan dalam a year neh period agak regular cuma dalam a month datang 2times,cycle pendek dalam 18-20days selalunya tapi kali ni dah 32days dah..Cycle paling lama untuk tahun ni..Kalau ikut cycle biasa dah 12days late tapi kalau ikut normal cycle 3days late..Bila dah delayed ni of course la ada simpan harapan..Selalu bila orang tanya pasal baby aja selalu kata belum ready lagi walhal dalam hati sentiasa berharap nak zuriat sendiri walaupun luaran nampak macam relaks je tapi hati hanya Allah maha mengetahui..


Jujur dalam beberapa bulan kebelakangan ni memang aja rasa macam redha sangat kalau takdir Allah mengatakan aja dan suami akan hidup berdua je..Memang aja takde terfikir soal anak dan diri pun rasa tak ready nak pregnant lagi sekali..Tapi entah kenapa masa akhir ramadhan tuh hati rasa macam "aku nak zuriat sendiri,aku dah ready nak pregnant balik",rasa nekad sangat tau hahaha..Cuma aja masih percaya yang Allah lebih mengetahui bila waktu yang tepat..Bila Allah tak beri lagi tuh maknanya aja dan suami belum ready lagi..Selalu kalau terfikir pasal zuriat aja suka bersangka baik dengan ketentuan Allah,sentiasa fikir ada hikmah yang terbaik yang telah Allah aturkan..In sha Allah..:)

Kalau ikut naluri hati ni rasa macam ada tapi sebelum2 ni pun macam tu jugak hahaha..Rasa macam psycho pun ada tau..Tapi hanya yang mengalami je mengetahui macam mana psycho diri bila excited nak pregnant..hihihi..Sepanjang nak masuk 4tahun kahwin ni tak terhitung berapa UPT test yang aja dah buat dan semuanya satu line je..Masa pregnant irfan dulu je la dapat double line lepas tu setahun lebih ni memang satu line je..Kadang-kadang tenung dalam2 UPT tuh,habis senget-senget mata harap ada faint line ke tapi tetap satu line je..Pastu kerap check panty liner takut-takut ada darah ke..Psycho sangat dengan diri sendiri hahaha..Gelak-gelak jugak tapi air mata laju menemani..huhuhu


Bila aja google pasal pregnancy aja jumpa banyak blog yang melalui hal yang sama,tapi most of them lagi kuat kot sebab buat TTC(Trying to Conceive) yang memang memerlukan mental yang kuat..Bila baca blog TTC'ians ni buat aja lebih bersyukur dan bersemangat..Definitely I am not alone..:)..Kadang2 letak diri dalam cerita mereka sampai teresak-esak pulak menangis..Sebab kita tahu payahnya macam mana nak kawal emosi bila kita tengok orang lain pregnant lepas tu lalu taman nampak parents melayan anak-anak..Neighbour setiap petang main dengan anak-anak..Semua tu kita nak tapi Allah belum izinkan..Macam mana nak deal dengan hati supaya sentiasa sabar,redha dan ikhlas memang bukan perkara yang mudah..Lebih mudah untuk berbicara daripada melakukan bukan?



Aja selalu ingatkan diri untuk tidak terlalu berharap tapi jangan pernah putus asa..Hari-hari doa supaya Allah beri berita gembira..Kadang-kadang ada satu tahap aja redha habis tak fikir pasal zuriat,bersyukur dengan apa yang Allah dah beri tapi bila datang je jiwa kacau terus rasa down semacam rasa sedih semacam sebab rindu sangat nak pegang zuriat sendiri..Macam sekarang memang rasa sebak semacam tu panjang berjela menaip hihihi..Doakan aja yang terbaik..Kalau ada rezeki in sha Allah ada good news boleh share..Kalau sebaliknya doakan aja sentiasa sabar dan kuat ok..:)

Monday, July 27, 2015

SALAM EID' FITRI 2015



Salam,Oya guys!Dikesempatan ini aja menyusun 10jari memohon kemaafan andai ada salah dan silap serta kata-kata yang mengguriskan hati..:)


Alhamdulillah raya tahun ni macam biasa tempat wajib pergi ziarah pusara Irfan lepas tu beraya rumah in laws sempat raya rumah kawan2 aja jugak..Sampai rumah dekat pukul 12am sebab dari Klang so balik siap2 kemas nak kelik Kelantan pulak,4am baru bertolak sampai pukul 9.30am terus raya!hihihi


Bila berdua ni nak travel senang sikit anytime je on tapi make sure driver cukup tidur la hehehe Aja jadi co-pilot tapi masa balik Kelantan tak berapa nak lena kalau dah 5jam 30minit sampai Kelantan siap ada berhenti solat subuh and petrol pump memang laju husband aja pecut!Baru nak terlena ja terus terjaga haishhh nak marah kang dia kalau bawak slow dia mengantuk pulak jadi kita diam jela sambil kekadang tekan hand break imaginasi sendiri ��




Nur Damia Sofia sekarang dah 3tahun lebih mulut dia pandai sangatttt penat nak melayan lepas tu manja kededek pek sikit-sikit nak nangis geram cik ja dengan dia tapi bila jauh rinduuuu sangat kalau call bukan dia nak cakap haishhh
"Marah..marah..marah..Semua orang marah mia"
dia mengadu bila cik ja dia marah..Dah noty sangat mana la orang tak marah hahaha




Nur Ainul Sofea umur setahun lebih tapi kalau letak sebelah Mia memey samo besar!Pampers pun size samo!Ainul ni kena pandai gaya baru dia reti senyum dan suko kalu tak dia tengok orang macam takde perasaan hihihi Cik ja suko dukung dia so selalu la dia mengepak hulur tangan kat cik ja dia..Nanti kalau boleh mulut tolong la rajin cakap telepong ngan cik ja k!


My Humble Family in sha Allah sampai syurga kita berkumpul..



Monday, March 2, 2015

Si Penumpang Kasih




Mulut manusia bila bicara sesedap rasa lupa akan perasaan sekeping hati..Memang tak layak untuk terlalu melebih dalam menumpang kasih anak orang sebab sering kali dilontar kata-kata oleh mereka yang entah siapa 

"anak orang bukan anak kamu"..

Bibir terukir senyuman seakan mengiyakan tapi hati menangis tak siapa yang tahu..Pedih hidup tak punya zuriat walau hakikatnya si kecil ku sedang menunggu di pintu Syurga..:)

Lumrah si penumpang kasih memang begini,biarlah manusia berkata-kata..Bila hati redha dengan ketentuan-NYA inshaAllah jiwa dan hati tenang..:)




Coretan rasa hati,
Si Penumpang Kasih

Wednesday, December 31, 2014

31 Disember 2014!

Salam,Oya guys!Alhamdulillah hari ni hari terakhir tahun 2014!Kejap je dah nak masuk tahun baru kan..Tahun ni banyak ujian Allah beri buat kita rakyat malaysia..Bersyukur bagi kita yang masih cukup serba serbi..:)


Semalam genap setahun dua bulan irfan pergi..Alhamdulillah dalam setahun lebih ni banyak aja belajar..Jujur sekarang aja tak ada menangis kalau orang tanya pasal kisah anak..Rasanya setahun lebih ni aja betul-betul ajar hati untuk jadi kuat dan redha..heee..


Pengganti?Bila ada rezeki inshaAllah..Buat masa ni macam fobia lagi nak bersalin..hahaha..Bersalin ceaseran dulu sakit woiii!Jadi memang aja tak amek pusing bila orang cakap boleh dapatkan pengganti dah..Diri ni tak sedia lagi..Allah pun tahu sebab tu Dia tak beri lagi..Aja pun tak ada merancang apa,merancang untuk nak ada la walaupun mulut kata tak nak tapi hati ni nak je sebenarnya..hihihi..Tapi semua berbalik pada rezeki..:)

Tumpang kasih sayang anak orang pun rasa Alhamdulillah sangat..Anak-anak buah ramai,belah aja dua orang dan belah suami aja lima orang..:)






Love them so much!!!

Dah membantu mangsa banjir Pantai Timur?Please do help them!Sumbang sedikit yang kita mampu pun jadilah..Allah turunkan musibah pasti ada hikmah-NYA..Bumi kita semakin tua begitu juga kita..Moga Allah rahmati dan redha dengan kita semua..Moga 2015 lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya..inshaAllah..:)


 
blog template by suckmylolly.com