pwincessAJA~M-E-A!~

HAILA!

free page hit counter
online

♥ALL OF U's a PART of My BEAUTIFUL LIFE♥

Monday, March 2, 2015

Si Penumpang Kasih




Mulut manusia bila bicara sesedap rasa lupa akan perasaan sekeping hati..Memang tak layak untuk terlalu melebih dalam menumpang kasih anak orang sebab sering kali dilontar kata-kata oleh mereka yang entah siapa 

"anak orang bukan anak kamu"..

Bibir terukir senyuman seakan mengiyakan tapi hati menangis tak siapa yang tahu..Pedih hidup tak punya zuriat walau hakikatnya si kecil ku sedang menunggu di pintu Syurga..:)

Lumrah si penumpang kasih memang begini,biarlah manusia berkata-kata..Bila hati redha dengan ketentuan-NYA inshaAllah jiwa dan hati tenang..:)




Coretan rasa hati,
Si Penumpang Kasih

Wednesday, December 31, 2014

31 Disember 2014!

Salam,Oya guys!Alhamdulillah hari ni hari terakhir tahun 2014!Kejap je dah nak masuk tahun baru kan..Tahun ni banyak ujian Allah beri buat kita rakyat malaysia..Bersyukur bagi kita yang masih cukup serba serbi..:)


Semalam genap setahun dua bulan irfan pergi..Alhamdulillah dalam setahun lebih ni banyak aja belajar..Jujur sekarang aja tak ada menangis kalau orang tanya pasal kisah anak..Rasanya setahun lebih ni aja betul-betul ajar hati untuk jadi kuat dan redha..heee..


Pengganti?Bila ada rezeki inshaAllah..Buat masa ni macam fobia lagi nak bersalin..hahaha..Bersalin ceaseran dulu sakit woiii!Jadi memang aja tak amek pusing bila orang cakap boleh dapatkan pengganti dah..Diri ni tak sedia lagi..Allah pun tahu sebab tu Dia tak beri lagi..Aja pun tak ada merancang apa,merancang untuk nak ada la walaupun mulut kata tak nak tapi hati ni nak je sebenarnya..hihihi..Tapi semua berbalik pada rezeki..:)

Tumpang kasih sayang anak orang pun rasa Alhamdulillah sangat..Anak-anak buah ramai,belah aja dua orang dan belah suami aja lima orang..:)






Love them so much!!!

Dah membantu mangsa banjir Pantai Timur?Please do help them!Sumbang sedikit yang kita mampu pun jadilah..Allah turunkan musibah pasti ada hikmah-NYA..Bumi kita semakin tua begitu juga kita..Moga Allah rahmati dan redha dengan kita semua..Moga 2015 lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya..inshaAllah..:)


Thursday, November 6, 2014

A year and 7 days

Salam,Oya guys!Jarang singgah blog sendiri sebab lebih senang update dekat instagram!hihihi :p



Its been a year and 7 days since the day arwah Muhammad Rayyan Irfan left us..We miss you so much my "anak syurga"..☺️☺️☺️..Nothing much change but Alhamdulillah my life went well..I'm happy and blessed..:)


Pada hari genap setahun irfan pergi,aja dapat anak buah baru!Hubby's side,adik ipar aja bersalin 3rd baby!Its a girl!Seronok sangat tahun ni asyik bau syurgaaaa je..Terubat rindu dekat anak syurga kami..:)..


Ramai tanya,aja merancang ke?Aja jawab tak pun,cuma belum rezeki dari Dia..Kalau tak rancang pun tak lekat apatah lagi kalau rancang..hahaha..Kadang2 kita berlawak untuk sedapkan hati kita..Isu anak ni kan sensitif sikit tapi sekarang aja ok je..Tanya ape pun senyum gelak je..Jawab pun tenang je..Orang kata,pengalaman mematangkan kita..Chewaaaah!:p..Ada plan nak ambil anak angkat tapi suami aja kata belum masanya lagi,umi pun kata sama..Aja muda lagi,bukan tak boleh hamil langsung,cuma belum rezeki..Bukan apa,kadang2 kita rasa sunyi..Nak dengar suara baby dalam rumah kita..Buat masa ni numpang kasih sayang anak2 buah je la..hihihi

Nur Damia Sofia dah besarrr!

Apa yang penting Jangan Putus Asa dan sentiasa Positive!InshaAllah ada rezeki in future..Kita usaha dan tawakal inshaAllah Dia maha mendengar..Jangan pernah berhenti berdoa dan berharap ok!Chaiyok2 buat semua yang sedang berusaha untuk memperolehi zuriat!Tak semua orang terpilih untuk diuji melalui anak..Sesungguhnya kita insan yang terpilih..Setiap manusia ada bahagian dan ujiannya..Apa yang membezakannya adalah cara kita terima dan hadapi ujian itu..:)

Nur Ainul Sofea pun da membesar dengan jayanya!hahaha :p



Thursday, August 7, 2014

SHRMZB

Salam,Oya guys!Tak terlambat lagi kan nak ucap selamat hari raya?Maaf zahir batin!:)


Alhamdulillah raya tahun ni tak ada yang kurang..Walaupun before raya terfikir adakah raya tahun ni akan jadi raya yang paling sedih?Alhamdulillah tahun ni paling gembira sebab raya kali ni dapat ramai anak buah baru..Alhamdulillah..Walaupun rasa rindu yang menebal pada arwah irfan tapi anak-anak buah yang ada memang buat rasa rindu terubat..:)



1st Raya di Gombak,memang turn hubby's side ..So lepas solat raya ke rumah Family in law kemudian sama-sama ke Tanah Perkuburan ziarah arwah irfan..Setiap kali datang memang tak mampu bendung air mata tapi kuatkan hati cuba untuk senyum sambil baca yasin walaupun air mata tak segan silu mengalir..Nasib Family in law semua faham..:)..Tapi kejap je lepas tuh okay dah..hihihi..:)


Jujur hidup ni tak pernah terjangka..Tak pernah terlintas langsung akan ziarah pusara anak sendiri di pagi raya..Tahun pertama yang sepatutnya kami beraya bertiga tapi sesungguhnya Allah sebaik-baik perancang..Sentiasa bersangka baik dengan perancangan Allah inshaAllah hati akan redha dan ikhlas..:)


Raya kedua malam tu kami pulang ke Bachok,Kelantan!Kononnya memang tak balik la tahun ni tapi mau Gombak banjir kata hubby..:p..Semua macam "Eheh!Kato tok kelik!"..Wajib la balik,mana seronok beraya kat KL..hihihi..Alhamdulillah sangat takda yang tanya aja pasal arwah anak atau bila nak pregnant lagi dan sebagainya..Syukur Allah permudahkan perasaan ni..Jadi takde la drama air mata bagai masa raya..:D..Duduk kelantan 2hari 1malam je sebabnya umi and family  balik Terengganu ada bekwoh(kenduri) cousin aja..Aja baru je sampai Bachok so memang tak ikut la ke Terengganu..Aja dan husband buat plan sendiri ke Pulau Penang!Jalan jammed sangat!Kelantan-Pulau Penang 9jam ok!!!Lenguh duk dalam kereta..Raya paling lama duk dalam kereta sebab duduk kejap-kejap je kat satu tempat rasa macam sangat penat tapi seronok!hehehe



Dah lama tak menaip,nak susun ayat pun tak pandai!hihihi..Jadi sampai sini dulu la..Mohon doa supaya aja terus positive dan bahagia dunia akhirat!Doa buat semua juga!:)



 
blog template by suckmylolly.com