pwincessAJA~M-E-A!~: May 2008

HAILA!

free page hit counter
online

Thursday, May 29, 2008

♥NO HAPDATE FOR AWHILE♥



Salam,Oya guys!There 'll b no hapdate for a while.The reason's,rite now...myheart's bleeding+crying+indespare!Haila!Kekacauan jiwa yang melanda.MyBuah Hati Pengarang Jantung sedang koma.So i need a space to b strong&relax...Peace out...


TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Waaa!HandPhone(BHPJ) aja wosak r!.Terendam dalam air hujan tuh!





Lots of lurv,
aja

Wednesday, May 28, 2008

♥JOM JAMU MATA!♥

Salam,Oya guys!Neh saje je mau share ngan uols ape yang aja makan(Haila!patot la temok!!!heee).muehe3.Resipi lain kali eah.Ade special resipi,aja share ok.Wat masa neh aja sajikan pic tuk uols eak.Haila!Cam keji la plaks eak.eke3.Takpe,atleast aja share pic.Mulia dah 2h.kan3?waka3.


DATE;270508

*Zue+k.hanim(kakak sedara zue) saja datang umah aja.Nak blajar wat choc cake.Yelah,2jelah 1-1nye cake yang aja teror nak buat.hik3.Haila!Takpe,step by step la learn how to make another cake kan.ho3.So dorang datang malam.Patutnye zue nak datang petang,tapi hujan.Kat kol 11pm gak r baru semuanya setel.Well,semestinya cake kami sangat sedap!heee.Harus Puji Diri Sendiri.Sila menyampah dengan statement perahsantan itu.eke3.*




DATE;280508

*Biscuit Choc Chips Almond yang neh beli aje.Umi nak bawak balik kG,tapi aja kenot tahang.Mau ngap jua!Umi suwo aja buat sendiwi.Haila!Tapi kemalasan meyh!heee.Aja ngap mase tengok tv kol 2.30pm cm2la.*



*Huwm,aja tak bekenan dengan lauk2 yang ada bawah salji.So aja masak la Nasi Goreng sendiri.Pakai taram je campak itu campak ineh.Huwm,tapi SEDAP!Haila!Puji diri sendiri seikhlasnye!eke3*



*Minum petang kami disertakan dengan dishes yang special!ha3.Special la sangatkan.Aja saje2 je wajinkan diri wat BUBUR PULUT HITAM.Haila!Dah lama tak wat.Dulu pun pernah buat skali jewk.Mase F3.Pastu teda buat dah N rineh baru wat.Redah jerr wat cmne pom.Naseb hasilnya memuaskan!Bereeh!he3*



*Waah!Umi kata BUBUR PULUT HITAM aja masak sangat cantik!Well,tak perlu puji sudah.Dah ade orang puji.Alamak!Terlebih sudah perasannnya!waka3!Tapi memang sedap taw.Cayalah!ha3*



TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Ketulusan hati seorang kanak2 memang tak perlu disangkal langsung!Hati ku dipaut rasa bersalah&pilu yang amat!





Lots of lurv,
aja

Tuesday, May 27, 2008

♥TELUR DADAR SoHooN♥

Salam,Oya guys!Yesterday aja masak telur dadar sohoon.Haila!Mana aja amek wesipi pom aja dah lupe.heee.So,jom la sama2 intai wesipinya ea.Masakan yang simple tapi sedap bila makan masa pepanas with sambal belacan.Perghhh.Uols imagine kan sendiwi eaks.hek3.


DATE;260508

TELUR DADAR SOHOON


Bahan2;
  • 3biji telur
  • 1bungkus sohoon(rendam dalam air panas sehingga lembut)
  • 5-8ekor udang sederhana besar(di potong kecil)
  • 1/2biji bawang beso/merah(mayang halus)
  • 1ulas bawang putih(cincang halus)
  • black papper
  • garam secukup rasa
  • sedikit minyak untuk menggoreng




Cara2;
  1. Pecahkan telur,masukkan black papper+garam,pukul rata.
  2. Masukkan sohoon,sebatikan dan letak ke tepi.
  3. Panaskan minyak,tumis bawang beso+bawang putih sampai wangi.
  4. Masukkan potongan udang dan masak sehingga separuh masak.
  5. Rata2kan udang di dalam kuaili agar nampak seimbang(kasi adil la,semua bahagian ade udang.ho3)
  6. Tuang campuran telur ke dalam kuali.
  7. Balik2kan telur sehingga masak,guna api yang kecil.
  8. Dah siap masak,potong mengikut kesukaan hati anda.
Senang jekan,orang yang tak pandai masak pom conpem ley masak.heee.Selamat mencuba!
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Tak terlambat tuk ucapkan HAPPY HOLIDAY tuk semua adik2 yang sekolah.he3.Huyeee!Boleh kelik kG!ho3.




Lots of lurv,
aja

♥SERVICE ROOM PART3♥


DATE;260508

Salam,Oya guys!Yesterday,aja pasang rak/shelf yang diberi oleh family aja as a burfday prezen.Waah,family taw.Mukan dari sensowang.Ituh len kire.Over u.eke3.Tq kowang2!Sayang kowang2 bangat!muahxxx!Haila!Aja mane weti nak pasang mende alah neh.Almaklum r,aja kan pompuan sejati.Well,statement perahsantan g2h.haks.So,dengan penuh semangat&bertungkus lumusnye aja pasang la dengan bantuan sara.Haila!Sangat lenguh tangan nak memusing skru debar 2h!Kalo guna apekenama tah(aja lupe lak.heee).Senang skit skali tekan terus masuk.Haila!Ayah mukan mau tolong aja pasang.sob3.

*PINK!i likeee!heee*


*b4*


Mule2 agak blurrr nak letak mane la shelf neh.Cmne nak hias balik bagaikan.Haila!Jenuh gak nak alih semua mende pastu nak susun balik.Pk punye pK baru la dapat idea.So start la kemas2.Siap bawah2 katil aja sapu.Haila!Sangat penat tapi cam biasa la,puas hati amat.he3.Malas mau mengarang ayat bagai.hek3.

*after*


TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Baru nak hepy sebab masa mengemas smlm dah jumpe subang emas aja balik.Tapi just now,iyah hilangkan plak!






Lots of lurv,
aja

Monday, May 26, 2008

♥MySOUL&HEART's IYAH♥

*wazzup2,iyah in da house.heee*




Salam,Oya guys!Huwm.Tah nape dalam few days neh aja rasa sayu jewk.Haila!Kenot layan myfeelings neh!hu3.Ha,neh saje je nak share video iyah yang gewdiks.Mase neh die takde suara(240508) N neh die berbicara tentang bitang AF.Few days neh la suara die ala2 rock skit.Husky je suare die.i likeee!heee.Kesayanganku!Walaupun gewdiks,tapi dialah 1-1nye adik yang boleh buat aja tersenyum&tergelak...Dak tecik neh manyak video.Nanti wajin2 aja share.Sangat chumilkan die!haks3.

*uols boleh view x?kalo xley gtaw ekh*
video

TC N bUbye 4 NOW.


Nota HAILA;Hati ini ibarat ombak dilautan.Tak sentiasa tenang&tak pasti bila ia bergelora...




Lots of lurv,
aja

Sunday, May 25, 2008

♥BEAUTIFUL MURNING♥



Salam,Oya guys!Haila!Dari lastnyte aja tak pat tito.Pesal tah.sob3.Aja rasa sedih&sayu sangat.Mukan sebab NADIA tak jadi JUARA ocayh.Aja terima je result final konsert AF lastnyte.iklan jap,CONGRAS STACY!Tapi aja sedih&sayu untuk sesuatu sebab yang aja sendiri tak pasti.Haila!Rumit2.Tapi tak kesah la.Malas mau pK.So After solat subuh tadi around kol 6am aja gerak family aja tuk solat.Ayah bangun lambat pulak.Selalu ayah bangun awal N solat kat surau.Tapi tadi pas solat subuh ayah P surau gak.Dengar kuliah subuh rasanya.Then aja lepak2 je menunggu pukul 7am tuk pergi jogging.Puas aja ajak k.qis N sara teman aja jogging sebab aja mau P Taman Tasik.Takmo P sensorang.Ajak k.qis tak pas.Die memang malas nak jogging2 neh.Katenye la,mukan aja yang kate ea.Ajak sara,lame gileps nak kena pujuk!Haila!Kat kol 7.15am gakla baru kua uma.



Tapi takpe,atleast ade yang teman.he3.Haila!Hampir 1weeks gak aja tak P jogging.So pepaham la badan cam dipam2 la jawabnye.keh3.Dahla aja neh cepat je nak naik.Gewam3!heee.Ok la,malas mau cite pepanjang.Balik kat kol 9.50am.Singgah kedai mamak beli air N paper.



Sekian cite dipagi hari.Haila!Sile lihat Video kanak2 riang!agagaga.

video

TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Sesuatu yang tak pasti tapi tetap diharapkan?





Lots of lurv,
aja

Saturday, May 24, 2008

♥KERABU DAGING♥

Salam,Oya guys!Rineh aja mangun on early apternoon.hek3.Puas umi gerak.heee.Aja ingat rineh umi keje.Skali mukan daa.N aja ingat k.qis keje pagi,skali petang daa.Chesss!Patutnye boleh la P men bowling kat Selayang Mall tuh!Haila!Tapi orang yang nak banje die tuh tak pree plaks.Mencik ocayh!hu3.Mangun2 tuh aja lapo lakan.P jenguk dapo,tapi teda yang berkenan.Pastu aja ingat nak masak nasi goreng cili api.Haila!Skali cili merah sama bawang beso teda.Kebetulan umi baru balik dari TC PERMATA,Sri Gombak...Sempat sembang skit ngan umi.Umi katela,"Ja,kate nak masak daging goreng halia?Bila nak buat?"..."Erkh,umi dah rebus daging eh?Tak letak kunyit ke?,"..."Mane umi tau,ja tak kate pun"..."Eh,aja cakap la.Takpela.Pandai2 la nanti"...Pas siap cakap2 tuh aja tolong angkat barang.Then masuk dapo,bukak presur cooker.Tengok ade bebape ketul daging.Aja pom kuakan daging tuh.Skali mase nak potong.Haila!Hancus daging tuh!Gileps empuk+lembut!Mesti terlebih rebus neh.hu3.Pk punya pK,umi suggest aja wat kerabu daging jela.Aahkan,ok gak.Lain mau dibuat lain yang jadi.hik3.So aja pom sediakan la bahan2.Then buat la.Korang penah dengo kerabu daging kah?Tak pernah?Pernah?Tak kesahla.Meh aja share wesipi ngan uols.Senang je nak buat.Cincai boncai,campak2 jewk.heee.


KERABU DAGING

Bahan2;
  • 2biji bawang beso@merah(di mayang halus).
  • 2biji cili merah(di manyang halus).
  • 8-10biji cili padi(di mayang halus).
  • 3-4ketul besar daging yang telah direbus(racikkan halus@ikut citarasa)
  • 3biji asam limau.
  • 2-3sudu air rebusan daging
Cara2;
  1. Rebus daging dengan air dan sesudu garam sehingga empuk/lembut.
  2. Mayang halus bawang besar,cili merah&cili padi.
  3. Sesudah daging siap,racik2kan isi daging.
  4. Campurkan kesemua bahan2 yang telah dimayang+dipotong bersama daging yang telah diracik.
  5. Gaul bagi sama rata,perah asam limau then tambah 2-3sudu air rebusan daging tadi.
  6. Gaul kasi rata lagi,siap untuk dimakang bersama nasi panas.

Ha,senang jewkkan.ngeh3.Kalo time bulan pose makan kerabu neh,perghhh.Memang marvelous lah!Kalo ari2 biasa neh biasa2 jela.heee.Aja anto lauk neh ke uma ibu skit.Haila!Alang ngan zue neh memang suke je perli2 aja.grrr!Sabo jela.hu3.Selamat Menonton Konsert AF FINAL 2nyte!Sape bakal menjadi JUARA?Lu pikir sendiri la...keh3.
TC N bUbye 4NOW!


Nota HAILA;if u couldn't understand urself,how could others 'll understand u?




Lots of lurv,
aja

♥DiNNER with myBFF♥

Salam,Oya guys!Lastnyte aja kua dinner ngan mybff's mina&vanilla ais(pokcik).So mau stoly moly skit.


DATE;230508

Petang around 4.30pm mina msg.Die ajak kua,katenya dorang be2 ade hal penting nak gtaw aja.Aisyehgal!Wat saspender jew.hek3.Aja tanye hal apew.Tapi boley je die ignore quest tuh.eish3.So aja pom kena la mintak permission umi+ayah.Haila!Cam tak lepas jewk sebab kan ke malam semalam dah kua malam pastu kat kol 2am baru sampai uma.heee.Try tanye ayah,die suwo wat sumting.Haila!Mende yang takkan aja nak buat even it's good for myhealthy!What's that?i should keep it by myself.Big2 secret ocayh!eke3.Pastu tah camne k.qis kate die pom nak kua.Twins kawan die nak banje.So aja pom gunekan la peluang yang ade.ho3.Bodek2,huyeee!Pas.So aja call mina gtaw boleh.Dorang janji nak mek kol 8pm.So kol 7.15pm aja mandi manda then solat maghrib pastu siap2.Kat kol 8pm aja da pakai tudung bagai.Sempoi jela pakai track suit+tshirt sebab dorang kate nak kua kat Sri Gombak jew.Tunggu punya tunggu,kol 8.30pm mina msg gtaw sorry lewat skit.Haila!Kat kol 9pm baru dorang sampai.Eish3,naseb kat sejam tuh aja ngadap laptop so teda buhsan mane.Memang nak kena ketuk sensowang neh.heee.Pastu mina kate nak makan kat sentul sebab die kena balik awal.Haila!Ocayh jela.hu3.So kitorang P makang kat tempat kitorang G hari tuh sebab makan kat c2h cepat siap taw.Rasa pun not bad.Tapi b4 kitorang kua menuju ke restoran tuh.Vanilla ais kate ade sumting nak gtaw.Pastu tetibe dorang nyanyi lagu Happy Belated Burfday!Waah!Terharu neh.Haila!Tapi teda la sampai menitis air mata.Malu3.keh3.So dorang bagi pezen N ucapang skit.Then baru P makang.Waah!Tentiu so much kowang2!Lurv u guys till the end!BFF!!!

*marie mirror from mina,hello kitty from vanilla ais*


Mase nak cari tempat duduk tuh(takmo duk bersimpuh aG.eke3).Tetibe k.qis bagi msg,yang berbunyi seperti ini..."Ajar!Ko th x..aku mkn kfc ni.h*** ada kt sni ngan fmly die.muka die brubah gler bila tgk aku.hu3."...Erkhhh!Fuhhh!Selamat aja tak jadi ikut k.qis!Lega!heee.Gtaw mina,die pun kate selamat die ajak aja kua.Yang pokcik sowang tuh sibuk gak nak taw.Siap nak majuk aG.Ecennn.Gewdiks taw!Padan muka pokcik 2h,bila aja+mina bergabung,memang die kena buli jela.Tulah,die selalu sangat kenakan kitorang taw.Memang jahat r!ha3.Tapi bila kami ber2 kenakan die,habis 2badan sakit sebab kena pukul!Mina selalu cubit die.Aja pukul guna bag jew.keh3.Sian pokcik kesayangan kami.heee.Pastu kitorang makan2 sambil sembang2 kan.



Kat kol 10.15pm setel bayo je kitorang balik.G hanto mina kat asrama die.Then pokcik tuh pom anto aja ke uma.Kat kol 10.44pm baru aja sampai uma(aja kate kat umi nak balik kol 10pm.Janji melayu?eke3).Naseb umi+ayah P dengo ceramah katne tah.heee.Tentiu so much both of u!Appreciate it alot!Even mase burfday aja dorang wish lambat.heee.Yelah,ke'bz'an.its okay,aja paham.he3.Sampai uma tuh wileks depan laptop jewk.K.qis duk sibuk cakap pasal die tersempak h*** tuh.Act aja yang tanye dulu.heee.Tapi die punye ulasan tuh wat aja panas hati jewk.hu3.Sape h*** tuh?Lu pikir sendiri la...ho3.Tito kol bape tah.Kat kol 3.30am kowt.Sempat conf kat YM.Ok 2jew.Pic2 later,as usually la.hek3.
TC N bUbye 4NOW.


Nota Haila;Couldn't understand myself.If its over n nothing.Then,why should i cares?huh!





Lots of lurv,
aja

♥HAPPY BURFDAY K.ZEQ LALINK♥





A VERY HAPPY BURFDAY K.zALIA@K.zEQ LALINK.

MAY ALLAH S.W.T BLESS YOU.
wISH mANY hAPPY rETURNS tO U!
mOGA mAKnGAH sENTIASA mUDE.heee.
bEREEH sOKMO K!
tENTIU sO mUCH 4eVERYTHINGS!
mUAAAAHX!







Lots of lurv,
aja

 
blog template by suckmylolly.com