pwincessAJA~M-E-A!~: January 2009

HAILA!

free page hit counter
online

Saturday, January 31, 2009

♥END OF THE JANUARY♥



Salam,Oya guys!Haila!Tak sangka,today's the last day for January.Sebulan sudah belalu bagi tahun 2009.Cepat amat mase belalu kan.hu3.



Huwm.Ade banyak yang perkara yang terjadi N aja pelajari lam 1month neh.Ade 1kejadian yang btol2 menguji diwi aja.Haila!Tapi aja taknak ingat N pK langsung.But aja amek as pengajaran.Kadang2 aja rasa aja cukup lemah tuk hadapi semua dugaan yang ALLAH S.W.T beri buat aja.Tapi bila pK2 balik,ALLAH S.W.T takkan bagi dugaan kalau umatnya takley hadapi or lalui.Alhamdulillah stakat neh aja memang cukup kuat tuk hadapi semuanya.Insyallah aja akan terus kuat selagi ada iman di dada.Amin...Haila!Ok lah,tataw nak bebel ape lagi.SO...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Lastnyte lengan belah kiri sakit.Today 2-2belah sakit!sob3.Nak P klinik takot!waka3!=PPP




Lots of lurv,
aja

Friday, January 30, 2009

♥SLEEPY+TIRED=SLEERED♥





Salam,Oya guys!Haila!Nak ngadap PC pom aja xlarat.Lengan aja belah kiri rasa sakit+sengal gileps.sob3.Nak tdo pom payah.Haila!Tired amat!Nak try tdo gak!Later2 aja update cte tebaru k.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Blog thru HP.Punye la tak larat amat.Sakitnya YA-ALLAH...



Lots of lurv,
aja

Thursday, January 29, 2009

♥AWARD FROM DAK KEDING♥



Salam,Oya guys!Haila!Aja dapat award.Tapi ndak paham la bahase kat award tuh.Adik ku si keding@si sentap paham tak?eke3.Kalo k.zie tayang bagi name si sentap tuk zati.Aja nak bagi nama si keding tuk zati.Haila!Sedap je name si keding tuh kan?waka3.=PPP



Mekaseh daun keladi ea zati kasi akak award.Lain kali kasi aG auw.eke3.Neh yang cayang kat zati keding neh.waka3!Haila!Besh gak nyakat dak keding neh.Mane tak,keje die melawan je.Ade je die nak jawap balikkan.=PPP.Ok,done.Sape2 wase nak amek sile la amek ea award neh.Haila!Tak dan nak senaraikan.heee.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Duk tencen coz ade hal penting tak setel lagi.hais.=(((.Auto Publish~




Lots of lurv,
aja

Wednesday, January 28, 2009

♥BOYCOTT THIS BRAND♥




Salam,Oya guys!Haila!Baru teringat nak publish pasal neh.Walhal orang dah giat menjalankan aktiviti boikot memboikot neh.heee.Huwm.Aja ade la dengar beberapa respon pasal kes boikot memboikot neh.Ade yang memang ok je nak boikot.Tapi ade gak yang cam tak stuju coz dorang kate neh akan melumpuhkan ekonomi negara kita gak.Haila!Aja no comment sangat la.Aja ikut je mane yang rasa elokkan.Ayoh memang suwoh boikot la.So no more MCD.sob3.Eheh,kalo nak taw KFC ley je makan.Coz one of mylecturer kate KFC is under yayasan Johor.So tak yah la tahan napsu nak makan kepci k.eke3.;DDD



Haila!Manyakkk sangat mende kena tukar.Kotex takley,pakai whisper r(manyak kaya ko?ha3!)Naseb aja tak pakai HP Nokia(Sony tetap the besh!ahaksss).OMG!Maggie tak ley makan!Nak mamam ape kalo lazy nanT?huwaaa!Lipstick revlon&l'oreal takley beli ke neh?(kalo dah beli kena buang kew?heee)haish!Kit Kat taklet makan,nestle pom same.Carrefour pom takley jejak neh(naseb kat KJ most wanted Giant.kui3).Haila!Manyak nak kena boikottt!Ikutkan memang manyak brand yang aja gune ade lam list boikot neh.Takpela,boikot mane yang mampu jela.hu3.Nak boikot semua cam tak bedaya je coz memang dah biase gunekan.Agak susah la nak tukar kebiasaan.Papepom tetap cuba sedaya upaya tuk terlibat lam boikot memboikot neh.Haila!Nak bantu mereka yang kat Gaza tuh aja tak berdaya.So bantu dari segi neh and doa jela.Event takde efect affect sangat tapi sekurang2nya ade gak wat sumbangan kan.Moga ALLAH S.W.T kuat kan mental&fizikal umat2nya di bumi Gaza.Amin...Sekian.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Same2 la kita boikot deh.Sikit2 jadi bukit.Bersatu padu membawa berkat.Cewaaah.heee.;DDD.Auto Publish~




Lots of lurv,
aja

Tuesday, January 27, 2009

♥TUK-TUK ♥

Salam,Oya guys!Haila!Ade yang windo pasal stoly di Bangkok tak?eke3.Aja kan kemalasan skit.So duk peram je cite.Tapi takmo la peram teruih.Nak gak publish.Haila!Mau kasi anak2 cucu bace nanT.waka3.Over lak ko.heee.Aja update slowly2 jela eah.=)))



DATE;131208
TITLE;PENGALAMAN NAIK TUK-TUK

After 3days we have been here,weols decide tuk naik Tuk2.One of vehiceles in Bangkok.Haila!Kire one of tarikan for tourist la.Kalo kat Mesia ade beca2,tapi kayuh by pakcik2@datuk2.Pity them,nak naik pom ku tak sanggup(yela,aja bewat.=PPP).Kalo tuk2 neh depa gune gas je.Ala2 moto kapcai je neh.Haila!Nape Mesia tak wat camneh je?Ley bantu meka2 yang bawak beca tuh.

*3days baru,tp pP+badan dah cam dipam2.eish3*




*ayah prektis,ley beli 1 kan?eke3*










Orang yang bawak tuk-tuk neh baguih taw.Haila!Die siap berenti kat pe name tempat tah.Pastu siap tolong snap2 kan pic kami.Very the sporting taw.hiksss.;DDD.Act weols nak G Weekend Market@Chatuchak Market.Tapi manyak la tempat di singgah.Memang baguih mau kasi kami perabih duit(opsss.duit ayoh lorrr.eke3.=PPP).Papepom memang besh naik tuk-tuk.Pengalaman yang amat2 berharga.Haila!Insyallah ade rezki boleh P naik lagi(verangan2).heee.Ok lah,aja malas nak recalled balik so skit jela aja taip.waka3.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Saje nak peram cite pasai Bangkok.Dah bape bulan berlalu tapi memori tetap terpahat di hati.Cewaaah.eke3.=PPP.Auto Publish~




Lots of lurv,
aja

Monday, January 26, 2009

♥VOTE KAK IDA-ABP08♥



Salam,Oya guys!Haila!Takde mende nak bebel2 pom lam N3 neh.Cume nak remind tuk Uols yang selalu beli Berita Harian.Meh Vote for Kak Ida as Artis Baru Wanita Popular for ABP08.



Good Luck tuk kak ida tayang!Haila!Sape2 yang malas nak vote tapi ade beli paper,kasi borang ABP kat aja k?Ok,tu jew.heee.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Jom pakat wamai2 collect borang ABP.Pastu jangan lupe post taw.Aja tak sure lak da start ke blom.Sah2 dah lame tak beli BH.Aja bace on9 jew.eke3.=PPP.Auto Publish~




Lots of lurv,
aja

♥HAPPY BURFDAY NAZ LALINK♥


HAPPY BURDAY

NAZ LALINK




May ALLAH S.W.T bless U

May U success in dunia&akhirat

Udah tue,kak nazzz!=PPP

Study molek2 deh adikku.;)))

Tayangg naz!muaaahx!


Nota HAILA;Lame dok jupe mu.Windooo mu lah dak kurus yang tinggi!=PPP




Lots of lurv,
kak aja

Sunday, January 25, 2009

♥VIDEO MASE LAM FLIGHT KE BANGKOK♥



Salam,Oya guys!Bawu teringat ade video.So aja saje2 nak upload.Haila!Kalo wase hampes klapes,tak yah PLAY k.Takde paksaan pom.eke3.=PPP.Layannn jew~

video

Aja pom tataw pe aja bebel2.Haila!Memang buhsan tahap gaban r mase neh.heee.Kalo tewase agak kegewdiks kan,maap la eak.ahaksss.=PPP.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Cite2 bangkok tataw la nak peram sampai bile.Aja nan ado idea+mood mau naip la.lalala~=PPP.Auto Publish~




Lots of lurv,
aja

Saturday, January 24, 2009

♥BADMINTON WITH SAIDA&FC♥

Salam,Oya guys!Haila!Aja balik uma semalam aG.Tapi nak update blog tak larat.Bile flu neh,memang aja wase lemah amat.Rineh aja tido je keje.Mukan ade wat keje ape pom(semalam balik tewos mendobi,keje gak tuh ka?heee).Ayoh dah bebel2 aja keje tido jew.Haila!Mukan aja nak sangat tido,tapi seriously aja wase lemah amat!!!Memang tak larat.sob3.Udah la makan tak wase pape.Tencennn jew!Tapi kan,aja neh pelik skit.Kalo orang lain,dah taw tak wase pape.Takdenye nak makan,tapi aja neh makin melantak ade la.Coz aja nak gak sampai wase!Haila!Tapi pastu wase nak muntah sebab kenyang amat!Walhal 1pepom ku tak wase!sob3.Takpe...ALLAH S.W.T tarik deria n nikmat tuk merasa gunakan lidah.Tuh supaya umatnya lebih bersyukur.Tak gituh?heee.Alhamdulillah skang fever udah baik,tinggai flu aje.Tapi bile flu neh semua urat saraf diserang sampai diwi neh wase lemah je taw.huk3.haish.Sabar2.Haila!Beringat ketika sakit.=))).Owh yea,pemily aja kelik Kelantan.Aja tak ikut,sarah pom tak ikut.Coz wednesday baru depa mai KL balik.Aja udah start class marrr.Tapi camno nak balik KJ balik neh?Duk bepK neh.huk3.Aha,neh nak cite pasal last saturday.



DATE;170109
TITLE;TANGKIS MENANGKIS WITH KAK IDA N SFC

Haila!Aja join SAIDA FC(SFC) beriadah,men badminton(aja tak men,tengok aje.heee.=PPP).K.nad+Azry fetch aja kat Kelana Puteri(KP).Tq.=))).Dowang men kat Pusat Sukan The Challenger Sports Centre kat cheras(am i right?correct me if im wrong.heee).



Weols sampai around 3pm.Ade few SFC dah main dari kol 2pm lagi.Kak ida lak sampai around 3.30pm kowt.Haila!Aja tengok je dowang semua main.Coz aja pakai jeans,takkan nak menkan(alasan je lebey.=PPP).



Dowang booked 2gelanggang.Haila!Tengok dowang main cam seronok amat.Tapi aja nak men?Erkh.Nvm,its okay.Tq jelah.eke3.=PPP.

*anak2 k.ida pom main*








Kak ida main ley tahan gak.heee.Around 4.05pm kak ida stop main coz nak mek anak kak ida kat tempat tuisyen.B4 kak ida chow,weols semua snap2 pic.Haila!Sian kak ida tak ley balik aG.haks.;DDD.Aja tataw nak taip pe.So usha pic je k.=PPP









*Tq kak lon for the pic.heee.;)))*


Bepeluh-peluh kak ida dibuatnye.Tapi tetap maintain cun ok!Natural beauty,tak pakai makeup langsung taw.;))).Haila!Pas kak ida balik,SFC main lagi.Memang dasyat r kowang2.Kalo aja,nan ado ku mau main kayak gituh.eke3.=PPP.Around 5.30pm weols balik.Tq k.nad+azry anto aja sampai ke KP.Haila!Mase odw balik,aja tido coz aja memang nantok+tireddd amat!hu3.



Boleh bile sampai KP,aja naik uma pastu tibe2 tuwun balik.Haila!Dahla tak solat asar aG.Tuwun coz tewingin nak makan ice cream.=PPP.So P mini market kat KP.Pas beli cepat2 naik tuk solat asar.Ha,itu jelah citenye kowt.heee.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Suppose jumpe akak ku tomey.Tapi takde rezeki lak nak jumpe.sob3.Takpe,kita jumpe lain kali k akak ku tayang?Mish+Lurv u!Muaaahx!Today pom patot ade,tapi aja tak sihat so takpat join.If uols nak join,P la jenguk web SAIDA.Ley taw aktiviti&event2 terkini pasal kak ida.Ok La Tuh.;)))




Lots of lurv,
aja

Friday, January 23, 2009

♥FOOD SERVICE PREPARATION♥

Salam,Oya guys!Haila!Aja windooo amat nak share cite kat diari maya aja neh.Tapi biaselah,busy dengan clasess and assignment.Tuh baru simpl2 assignment.hu3.Sem neh kena work hard coz ade few subject yang aja tak sure ley score ke tak.sob3.Tapi insyallah boleh kalo berusaha kan.Amin...Ok lah,neh nak stoly pasal class Food&Beverage Service(F&B).Haila!Lecturer yang ajar F&B neh Mr.Chiew Boon Tian.Die baik+besh sangat!Alhamdulillah this sem semua lecturer aja besh2 belaka!So hope boleh score la this sem.=PPP.



DATE;160109
TITLE;LEARNING ABOUT FOOD SERVICE PREPARATION


Weols learnt about how to cloth a table,clothing procedure,changing a cloth during service and station mise-en-place.Eheh!Uols taw tak peke mende tuh?heee.Haila!Kalo uols keje kat Hotel,mesti taw.Act neh cara2 nak lipat napkin@alas meja.Kat hotel kan ade care2 tertentu,mane boleh pakai ampar n tarik jew.So dalam F&B neh weols belajar pasal service dalam hotel.Example,camne nak serve guest,serve food,take an order n sebagainya(bab2 menerangkan neh aja memang failed.=PPP).Haila!Meh la layan pic jew.

*classmate aja,nana+efi+liyana*


*najib n mybeloved lecturer,Mr.Chiew.heee*


*classmates gak,tapi tataw name.=PPP*


*kay yang chumel+manje*


*bob sambil diperhatikan oleh Mr.Chiew*


*mybeautiful gf's Khalida@ida*


*die cantik taw(aja tak bodek ida k)*


*seriously die memang cantik!heee*


*Mr.Chiew sedang memantau hasil ajaran.hiksss*


*last pic,lamp at UNITAR restaurant.Cantik kan?*


Ade mase class F&B neh besh,tapi ade mase buhsan gak.heee.Haila!Tapi papepom blaja tetap besh!Keje penat wooo.Kan2?=PPP.Ok lah,sekian saje(takde idea nak membebel.=PPP).So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Still feeling unwell.Tapi nak wat camne,kuatkan diwi gak.huk3.Esok petang baru balik Gombak.huwmmm.




Lots of lurv,
aja

 
blog template by suckmylolly.com