pwincessAJA~M-E-A!~: August 2009

HAILA!

free page hit counter
online

Monday, August 31, 2009

♥HAPPY 52th BURFDAY MALAYSIA!♥



SALAM KEMERDEKAAN BUAT SEMUA WARGA MALAYSIA.
MOGA MALAYSIA TERUS KEKAL MERDEKA
AMAN SENANTIASA...
INSYALLAH...AMIN...



HARGAILAH PERJUANGAN TOKOH2 YANG TELAH MEMERDEKAKAN MALAYSIA.
MERDEKA KAN DIRI ANDA JUA.
DARI SEGI PEMIKIRAN,SIKAP,PERSONALITI DAN JUA CARA BERPAKAIAN.

M
MA
MAL
MALA
MALAY
MALAYS
MALAYSI
MALAYSIA

video


Nota HAILA;Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 52 buat seluruh rakyat Malaysia!^_^




Lots of lurv,
AJA

Sunday, August 30, 2009

♥9th DAY♥



Salam,Oya guys!Haila!Berbuka harineh sangat meriah!Umi invited family ayoh long tuk bebuka same.Tapi anak2 teruna semua takde.Membust keje,kumpul duet nak kawen ler kowt.agagaga.Amad pom takde,bukak pose ngan kawan2 UITM katenye.Yang besh,die G naik kereta X-TRAIL.Amboiii.Sedap die eak,mentang2 suke die drive kereta tuh.Aja bab drive2 skang malas beno.heee.Ahaaa.Sahur ape eh tuk hari ke-9?Pestime sahur nasi putih.Lauk simple jew.Sardin+telur dadar.Pastu ade sambal ape tah.Pak daud kawan ayoh buat.Haila!Aja menambah nasi taw.:PPP.Sardin adalah lauk terbesh ocayh!heee.:DDD.Pas sahur cam biasa solat subuh berjemaah.Ayoh dah tak G surau tuk solat subuh sebab nak jadi iman untuk anak2nya.Tapi pas solat ayoh tewos ke surau tuk dengar kuliah subuh.=)))



Haila!Pas subuh aja tak ley tido pong.Act kan semalamnye memang tido dasyat tol.Pastu dah jage harapan nak tido.Around 9.30am kowt bawu aja lelap.Mangkit kol teeet!:PPP.K.yah bape kali kua masuk bilik suwoh aja mangkit.Eish,tido lambat maaa.Mate bewat kowt.Mangkit2 tewos mandi then solat zuhur.Umi+ayoh+adik2 kecik G Giant.Beli barang2 tuk masak bebuka nanti.Wamai kowt owang.Naseb aja tak G.ngeee.Haila!Pas umi balik je aja G Greenwood,amek baju su kat uma kawan su.Yeaaaw!Baju waye aja dah siap 3pasang ocayh!.4new baju kurung's.^_^.This year family weols ade 2themes.Black+white&blue ape tah.Memang boria habes!agagaga.Aja bawu teringat,baju waye last year pom bawu worn few time ajo.Pembaziran!=__=



Haila!Balik dari Greenwood ke Bazar Ramadhan Sri Gombak.Iyah nak ayaq soya.Pastu beli la kueh mueh skit.Around 6pm bawu sampai uma.Kelam kelibut solat asar plus nak tolong umi masak.Mukan tolong ape.Cume aja kena buat kerabu seafood.:PPP.Sedap taw!ekekeke.:DDD.Ada macam2 menu berbuka tuk hari neh.Sile lihat pics dibawah ea.Yum3.Makan tak hengat tunie.Hasilnye,pewot sakit r.sobs3.T__T






Haila!Sementara menunggu waktu bebuka,weols sempat snaping2.:PPP.Bella memang geng aja.Bab2 snap2 die on ajo.heee.Cek Long meniaga tudung ape eh orang panggil?Aja tak weti nak pakai tudung2 cam gituh.Sebab nanti tewase pP sangaaat tembam!:PPP.Tapi rembat gak 3helai.ha3!Sebab nanti pk kalo malas2 ley sarung je.Tak yah susah2 nak iron tudung bagai kan.eheeek.Encah+sarah pom amek gak.



Haila!Memang meriah sangat taw!neh baru 2family.Kalo kelik klate bebuka dengan semua family.Perghhh!Memang besh gileps!Kalo hidang kena wat lan 3-4hidang.Untuk lelaki,perempuan,budak2 dll.Windunye!!!Wase nak kelik klate bebuka kat sane!wuwuwu.



Haila!Aja makan macam2 kowt.Nasi makan skit sebab dah lebih sumbat kueh mueh.eheeek.Alhamdulillah...Next week,insyallah berbuka kat uma Cek Long pulak.Beshhhnye!^_^



Haila!Mase solat terawikh,tinggal yang perempuan je kat rumah.Kebanyakan tak ley solat,yang ley solat join sekaki tak P.:PPP.Memang siyes sangat tak larat.Tulah,makan tak hengat pastu tengok.Terawikh skip!Baguih ler tuh.Eish3.*geleng2 pale*.:DDD.Takpe,japG nak solat sendiwi neh.Asyek wat sendiwi jew.wuwuwu~Cam biase ler kalo dok wamai2,sembang jela keje kan.Sambil ngemas2.Around 9pm++ kowt Cek Long dengan anak2 die balik.Aja plus adik2 duk depan tb.Layan cite kat tb3,cite Intan Sayang Manja(yeke tajuknye?).Besh gak ler cite tuh.Gelak2 je tengok.heee.Ok ler,malas sudah mau menaip.Encah majok sebab aja tak kasi die gune PC dulu.agagaga.K,done.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Esok ape plan?Duk uma!Siapkan assignment!Suke taw buat2 last minute!Tapi takpe,yang last minute ku itu selalunye bernas!hahaha!Poyooos!Sumpah blur nak mengarang in bi.gulpsss.=___=




Lots of lurv,
AJA

Saturday, August 29, 2009

♥8th DAY♥



Salam,Oya guys!Haila!Aja dapat on9 at 3am(300809) ocayh!Seharian tak on9.Tapi post date n time aja tukar.Sebab 1day mesti 1post.hiksss.:DDD.Oh yea,kan N3 semalam kate nak G Uptown Gombak.Tapi Uptown Gombak tutup r.So kenkunun nak G Uptown Danau,tapi aleh2 ubah angin lak.P Downtown Cheras.Amad adelah driver kami,nak kereta X-TRAIL ayoh.ngeee.Yang pergi,Aja+Amad+Encah+Latif+Sarah.Adik2 kecil(amin+iyah) udah tidur.Sian dowang rengek2 nak G bile taw kami G.So next week kowt aja bawak G kat Uptown Gombak.wuwuwu.Mase kat downtown tuh tengok besepah orang jual Crocs.Haila!Tapi copy punye ler.Harga boley ler.Aja nak rembat 1,tapi aja nak yang ORI.Budget ade la gak.Tapi hold dulu.Lain2 kali jela.ngeee.:DDD.Ape je beli eh?Aja rembat bottle HK!Baju tidur HK pom ade(tapi lupe snap pic.heee)!2HK things!eheeek.:PPP.Pastu beli bottle barbie tuk iyah.Pin2 tudung tuk adik2.Then beli miniature perfume(mukan gune pom,collection ajo.Dasar pembaziran.:PPP).Amad beli ape tah.Encah+Sarah pom ade la beli2.Latif je tak beli pape kowt.Sampai uma around 3.30am.heee.

*hasil rembatan kat Downtown Cheras*


Haila!Cam biase,balik2 tak reti nak tidur.takot tak jage sahur kang.So bejage la sampai ke sahur.Encah masak nasi goreng,aja goreng kan hotdog ngan scallop ayam.Pastu bancuh air NESLO ajo.Family aja sahur simple jewk(yelah tuh simple.:PPP).Pas sahur,solat subuh berjemaah.Then aja try tuk tido coz kol 9.30am nanti nak ke Bangi amek k.yah pastu nak ke Nilai copping barang kawen k.qis skit.Aja tataw tido kol bape.Yang pasti sangat payah untuk tido.Iyah tido sebelah,amin duk kat kaki main game kat handphone aja.Gile stress xley lelap.Tapi aleh2 lelap kol bape tah.

*menu sahur*


*ayoh nak begambo ngan latif,apekes tah.Aja layan kan ajo.ngeee*


Haila!Around 9am umi dah gerak2.Tapi liat sungguh nak mangkit.Becinta amat kooo.Kuatkan ler jugak mangkit.Mandi2,siap2.Around 10am ko baru siap,tu kena nunggu encah ngan amad lagi.Tah apekes amad baik hati nak jadi driver kami.Mesti sebab die suke drive kereta X-TRAIL ayoh tuh.Bagus2,tak ler penat sangat aja ngan umi nak kena drive kan.heee.Mate mase neh sangat mengantuk,tapi lam kereta tak lelap pong.wuwuwu



Haila!Sampai Bangi,amek k.yah kat KUIS.Then tewos G Nilai.Beli barang yang perlu 1st.Pastu baru merayap ke lain.Aja beli 3helai tudung.Biase2 jew.heee.Umi beli kain2 ngan tudung ngan few things lagi.Encah pom same.K.yah beli baju+bag.Umi nak banje tudung takmo.Pastu aja suwoh umi banje bag sebab sian k.yah dah terlari bajet kang.heee.Neh copping biase2 jew.:PPP.Copping waye nanti...:DDD.Umi suwoh mintak budget dari ayoh.hohoho!^_^.Tak ingat bape lame duk Nilai neh.Yang pasti around 2.30pm baru setel.Amad duk lam keta je ko.Tidooo.Asal kitowang letak barang kan,die mesti tanye."dah setel blom?Ade lagi?"...hahaha!Padan muke!:PPP.



Haila!Aja neh memang pantang taw dengan HK!Pantang jumpa,mesti nak beli!Rengek2 kat umi,cam iyah dah lak.Beli bantal peluk kecik HK.Iyah tengok menjerit die nak.ghahaha!Kenottt!Kakak punyeee!:PPP.Ayoh kate takpe,nanti die nak belikan untuk iyah.Eleeeh.Tak kesah.:PPP.Aioyooo.Uols taw tak,lately neh memang sangat2 teserlah addicted aja to HK!!!Umi kate,cukup2 ler tuh.Dah beso panjang.:PPP.Tapi biase ler,bile aja nak beli.Bayo kan jugak,mane tak.Dak degil cam aja mane dengo cakap.kui3.:DDD.Thanks umi sebab owes support aja!weee.



Haila!Sampai uma pas solat zuhur tewos aja collapsed!Memang tak larat weyh.Penaaat amat bile tak cukup tido.Kat kol 7pm baru mangkit solat asar ko.Punye la penat kununnye.heeek.Umi tak masak rineh sebab kepenatan.hiksss.So umi beli nasi beriani.Cedaaappp!Tapi aja makan separuh bungkus je.Sebab pewot fulled ngan ayaq.agagaga.



Haila!Pas makan cam biase,solat maghrib tapi aja tak sempat berjemaah.=___=.Pas solat aja baring jap.Tapi aleh2 tetido ko.kuatkan jugak diwi tuk P solat terawikh.Tapi sempat P landing kat bilik umi.Aleh2 tertido lagi.Ya-Allah...Memang penat sangat kowt.Tu pasal memang tido ajooo.Sampai kat kol 11pm bawu aja mangkit taw.Tapi b4 tuh ade la tejage-jage japs.heee.Lame kan tidur!Hasilnye,tak dapat tidur dah!Tewos bejage sampai sahur ler ko.ngeee.Ok ler,cukup bebelan tuk rineh.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Assignment tak buat lagi dowh.Blurrr tol otak nak mengarang.=__=




Lots of lurv,
AJA

Friday, August 28, 2009

♥7th DAY♥



Salam,Oya guys!Haila!Puas hati dapat upload 2-4keping pics.Selalu update gune handphone,dapat upload 1pic plus bebel sikit amat.N3 ciput ajo.Tak puas ocayh bebel2 ngan sedikit.Atenye aja kan memang kuat bebel.agagaga.:PPP.Huwm.Nak mule bebel dari mane eh?Haaa.Pasal lastnyte.Ade ape eh dengan lastnye?Huwm.Lastnyte cam biase biler balik uma aja mane reti nak tido.Ngadap pC je keje.Sampai every weeks umi+ayoh akan kate..."next week tak soh kelik!"...Sebab bile asyek ngadap pC,waktu tidur sangat kurang maka dengan senanang dan mudah diwi akan jatuh sakit.Tehee!T__T.Tapi as usually,diwi ku memang sangat degil.Lagi kena bebel,lagi ku buat.Tewok tol.gulpsss.:PPP.Haila!Berbalik pada kisah lastnyte.Aja neh kan,kalo dah penat sangat plus tak dapat tido.Hati neh memang sangat mudah menjadi sayu.Kadang2 aja boleh menitiskan air mata for no reasons.wuwuwu.Tapi semalam aja P bukak blog my akak laling.Mase tuh aja memang tetibe rase sayu yang amat.Teringatkan kisah lampau pom iye,so jadi triple sayu.Bile bukak blog my akak laling.Ade lak notes buat aja.Perghhh.Bederai air mata aja bile baca setiap bait ayat akak laling tuh.Takdela sayu mane ayatnye,cuma situasi itu hanya dimengerti oleh orang yang mengalaminya.Sungguh,kehilangan itu memang memeritkan.Aja sangat mengerti apa erti kehilangan.Haila!Aja cuba untuk kuat,tapi im human being.Selalu menjadi lemah bila mencuba untuk menjadi lebih kuat.So tak salah menangis tuk kelegaan hati sendiwi.:))).Aja bukan saja menangis sebab ayat2 akak laling tuh.Tapi background music kat blog akak laling tuh pom satu.Aisyeeeh.Bikin hati luluh sungguh.wuwuwu.>.<.Huwm.Luka tuh masih berdarah.So sangat sukar tuk pulih dalam masa yang sangat singkat.Takpe,mase memainkan peranan yang penting.Yang berlalu biarkan ia berlalu.Yang penting apa yang akan terjadi di masa hadapan.Lalui dengan penuh semangat dan senyuman.Insyallah.U can do it bebeh!:DDD.

Akak laling,
Haila!Aja sangat memahami apa yang akak rasa sekarang neh.Akak,jangan paksa diri akak untuk lupakan 'dia'.Cuma akak kena paksa diri akak tuk sentiasa +ve dan bersemangat.Ada perkara yang akak tak boley share ngan certain peoples,u can share wif me.Im owes available fer u,anytimes when u need me!:))).Akak,memaafkan sebenarnya lebey senang dari melupakan.Percayalah...Akak kena belajar memaafkan.Melupakan itu sangat sukar eventhou kita memang dah sangat ikhlas let him go,tapi jangan risau.Biar masa yang tentukannya.Akak taw,aja dah maafkan 'ex' aja 2tahun lamanya.Haila!Tapi aja tak pernah lupakan 'dia'.Cuma aja terima kenyataan 'dia' bukan milik aja lagi.Aja dengan dia hanya tinggal kenangan,same goes to u kak.Bitwin u n 'him' cuma tinggal kenangan.Akak selalu kata,'dia' pernah bahagiakan kita.Itu kenangan manis yang we shud keep in our pink heart...Kenangan memang untuk dikenang kan?=))).Jadi kita simpan kenangan manis yang ada untuk buat kita tersenyum di suatu hari nanti.Yang pahit kita buang jauh2 agar kita bisa berhenti menangis untuk itu.Akak,we r in da same shoes.Akak,u noe we r strong kan.Insyallah kita boley lalui hari-hari yang mendatang tanpa kesedihan.Haila!Meskipun kadang2 kesedihan pasti datang menyentap hati kita.Buts its okay,its normal.We r human being kan?Setiap perkara yang terjadi itu pasti ada hikmahnya.Terima dengan redha,lalui dengan tabah...Insyallah...N akak,no worries.Aja tak pernah benci 'dia'.Aja takkan pernah dapat benci orang yang pernah aja sayang...Takkan pernah...Dah2.Kita moving on like he did kan.Fuhhh!SMILE!!!BIG SMILE!=)))

*menu sahur*


Haila!Bila aja takley tido kan,tugas memasak tuk sahur memang diambil aleh oleh aja ler.Ayoh suke je ouh perli2 aja.grrr.Ahaaa.Aja masak nasi goreng belacan tuk sahur.Sedap taw.Habis licin ouh!(fine,tipuuu.Mukan sedap mane,cume sebab nasi skit owang wamai tu pasal habes licin.:PPP).Huwm.Aja ingat rase sayu tuh kejap je datang.Tapi mase solat subuh berjemaah dengan family tercinta.Ya-Allah...Sayunya hati masa ayoh berzikir pastu latif baca kan doa kemudian di'amin'kan oleh kami semua.Subhanallah...Indahnya suasana di saat dan ketika itu.Menitis air mata aja bila dapat lalui suasana indah macam tuh.Alhamdulillah...Aja bersyukur sebab ALLAH S.W.T kurniakan aja keluarga yang bahagia.Lengkap semuanya.Dengan ilmu dunia dan semestinya akhirat.Meskipun masih ada cacat cela,tapi selagi nyawa dikandung badan,selagi itu kami akan terus belajar mengenai ilmu dunia&akhirat.Insyallah...Moga ALLAH S.W.T sentiasa meredhai&merahmati kami sekeluarga...Dan juga umat islam di muka bumi ini.Insyallah...Amin...



Haila!Pas subuh aja mandi,ingat nak mandi b4 solat tapi dah nak solat berjemaah ngan ayoh so basuh2 badan skit jew.Around 7am camtuh baru mandi.Then aja lupe lelap kol bape.Kat zuhur bawu aja mangkit.hiksss.Senonoh tol pangai tuh kan.:PPP.Tapi umi+ayoh tak mawah pom.Sebab dowang taw aja memang lelap lambat.agagaga.:DDD.Pas mangun tuh aja takde ler on9 pom.Payoh tol la nak on9.Kena berebut2 lak(takdela berebut,ikut turn gak ler.:PPP).Tapi sakit ati tol.Around 6pm camtuh aja berjaye ngadap PC.Aleh2 ayoh rampas gune kuasa vektor lak.Aduhaiii.Gewam seyh!Naseb bulan poce.Sabooo!=___=.Haila!Tadi pom die wat lagi.Ayoh suke camtuh.Kate kejap,kejap die tuh dekat 30-45minutes gak ocayh.wuwuwu.As usually,waktu bebuka aja masuk dapur lagi 15-20minutes azan maghrib nak bunyi.Bagus kan?Aja tak tolong umi masak.lalala~:PPP.Aja kat uma mane wajin nak masak2 neh.Kose i nak penat kan diwi.Amboiii ayat ko!eke3.:PPP.Penat beperang kat dapur UNITAR semalam pom tak ilang lagi weyh.ahaksss.:DDD



Haila!Uols taw tak,menu berbuka memang sangat meriah!Aja selalu kat KJ bebuka dengan ape je.Balik uma cam2 menu kooo.Kejung ak makan tak benti.eke3.Takde lah,aja kat uma makang dok banyok mane.Kat KJ memang manyak amat makan!Semua salah fiza.agagaga.:DDD.Aiyooo!Today got pizza ler!Semua sebab iyah!Eiii.Asal die nak memang semua muleh ler.Kalo aja mintak.Harems mau dapat.guiguigui.:PPP.4jenis ko!Pastu ada lasagna bagai.Aduhaaai.Seksa pewot waaa.Haila!Elok2 puasa tuwon skit(tuwon ker ko.:PPP),bebuka naik ber'kg2' ko.eke3.:PPP.Papepom,Alhamdulillah untuk nikmat berbuka tadi..Alhamdulillah...Tak pernah putus rezki.Semua cukup...Kalau compare dengan orang2 yang seba kekurangan,Ya-Allah...Aja sangat2 bersyukur dengan rezki yang aja&keluarga ada.Sangat2 bersyukur....Syukran Jazilan Ya-Allah...



Haila!Mase solat maghrib berjemaah,once again aja menitiskan air mata(tapi control r.Mane ley nanges depan pemily.Malusss ko.:PPP).Demi ALLAH,aja merasasangat bahagia dengan suasan indah macam tuh.Semakin aja mengenal erti hidup,semakin aja rasa sayang pada ahli keluarga aja dan juga orang2 sekeliling...Sungguh indah kurniaan ALLAH S.W.T...Syukran Jazilan Ya-Allah...Moga saat-saat bahagia itu kan sentiasa ada buat aja...=))).Haila!Cukup ler bebelan kali neh.Esok2 aja bebel lagi.Ley bebel panjang lebor skit sebab update gune PC.:PPP.Sekian sahaja ea kawan2.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Masa berlalu dengan sangat pantas...Dah masuk hari ke-7 kita berpuasa...Aja baru berjaya menghabiskan juzuk ke-2.Mase dekat KJ jarang mengaji.Balik class dah penat.wuwuwu.=(((.Kena usaha lebey lagi.Chaiyok3 cik AJA!^_^.JapG nak G uptown Gombak dengan adik2.Dah janji nak bawak depa.wuwuwu.=___=




Lots of lurv,
AJA

Thursday, August 27, 2009

♥6th DAY♥





Salam,Oya guys!Haila!Alhamdulillah dah 6hari berpuasa.Cepatnye masa berlalu kan...Huwm.Aja sangat ler kepenatan.Nak update blog thru pc.Tapi ayoh menjelesh ouh,xmo kasi aja on9.Uwaaa!Oh yea,im home!Hoyea!Cuti 4days ocayh.^_^.Esaimen memanggil2,akan disetelkan nanT.Aha,tadi xG terawikh gak sebab hujan plus dak uma pemalash!Mencik,nak ketuk sensowang!Setahun skali je kowt.wuwuwu.Haila!Today kan aja kelas kitchen,aja da pandai masak masakan p.pinang!Sedap taw aja masak tadi.eke3.:-P.Taw x,tadi petang aja balik jalan kaki bawah ujan renyai2.Sensowang,kaki sakit lak tu.Sedey je.sobs3.Mase lam kelas kitchen,penat sangat.Ada classmate aja sampai nak pengsan.Aja cool.Poyosh!:-P.Tapi memang sangat penat la.Mane x,bediri plus begerak N buat keje dekat 4hours taw.Uols boley bayangkan camne penatnye weols.wuwuwu.Haila!Takpe,dugaan je semua tuh.heee.Ok lah,aja penat.Sambung bebel sok.Tak yah post N3 thru hp lg.Watbes kedit je.ki3.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Adik2 duk rengek2 nk P uptown gombak.Tapi waaa manyak penat meyh.T_T




Lots of lurv,
AJA

Wednesday, August 26, 2009

♥5th DAY♥





Salam,Oya guys!Haila!Alhamdulillah.Cukup 5hari kita berpuasa.Today agak memenatkan.Tataw ler ape yang penatnye.ngeee.Memule cam malas je nak G class,tapi memikirkan madam iris yang sangat besh!So gagahkan jugak diwi mangkit P class.hiksss.Haila!Class purchasing cam besh gak today.wuwuwu.Tapi penat yang amat kowt.Dak2 uma nk G bazar.Aja xikut pong.Balik uma around 3pm tewos solat zuhur then lelap.Around 5.55pm bawu mangkit,kelam kelibut solat asar sebab ingat da pukul 7pm.hu3.Da mangkit memang payah da nak tdo.Dak2 uma blk around 6.10pm gak.Haila!Masing2 balik kepenatan,hingaq ler depa.Menunggu sejam setengah nak azan,macam2 peel depa buat.Aja join jer.ha3.B4 makan tuk bebuka kan,cam da jadi tabiat makan kurma sebiji then tewos solat.Tapi bila balik gombak,xlak wat cm2h.ki3.Aha,today xP terawikh lagi.Wat sendiwi lagi.:-(.Ujan plus dak2 uma semua malas nk P.Haila!Hampes dot com.Kalo bella ley solat,conpem die teman aja.wuwuwu.Esok conpem xG lagi.Dah class kitchen maghrib bru hbes kowt.Becinta ler memasak sok.sobs3.Oh yea,aja duk layan cte kt tb2.Besh!Lupe tajuk pe.ngeee.Haila!Tak puas tol menaep guna hp neh.Cukup ler bebel.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Assignment da mule menyerang.Selamat membusy wif esaimen cik AJA!wuwuwu




Lots of lurv,
AJA

♥4th DAY♥





Salam,Oya guys!Haila!Alhamdulillah,da 4days kita berpuasa kan.Today aja tataw nape syek tdo je.Sangat penat plus xlarat sangat.Aiyoook.Memanjang xshat taw!=__=.Haila!Terawikh pun aja xG sebab pas bebuka boley aja terus telelap.Plus xda dak uma yg nk G pong.Bella je yg slalu wajin,tp die ABC lak.Kena mase bpe ploh minit je lg nk bebuka.Cian die.wuwuwu.Haila!Kan patot rineh aja bebuka ngan chef Asma.Tak jadi...Sangat penat menapak ke UNITAR di bwh panas terik.sobs.Aleh2 smentare menunggu asar,aja lepak cC melayang rm5!agagaga.Plus menunggu dak uma setel Business Plan.Then da solat bawu G bazar.Dak2 uma xsolat dulu.Dala kt kol 7pm bawu balik dari bazar.Eish3.Memang nk kena ketuk taw dowang neh.Haila!Aja xmo G bazar lagi.Mukan sebab aja xdpt kawal napsu membeli.Tak tewingin nk makan pape pong.Tapi sebab makanan sangat mahal.Duk KJ neh bapak mahal dowh!Sabo je la.wuwuwu.Taw x,dari tadi aja duk mangkit pastu tdo balik.SatG nak solat isyak plus terawikh.Aduhai.Nape la rase sangat weak.sobs3.Ok la,cukup bebelan rineh.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;b4 sahur,aja minum begelen2 ayaq.Tapi tetap dahaga.Maybe sebab tekak aja still xshat kowt.Batuk berkahak yg sgt xselesa.wuwuwu.




Lots of lurv,
AJA

Monday, August 24, 2009

♥3rd DAY♥





Salam,Oya guys!Haila!Camne 3rd day berpuasa?Ok?Ade yang ponteng puasa x?Yang berkecuali tu xkire ea.:-P.Alhamdulillah aja selamat berpuasa dalam masa 3days neh.1st day besahur tanpa family ok la.Dak uma aja masak nasi goreng,aja makan je.hiksss.Uols taw x,aja xley tdo taw lastnyte.Haila!Rase nak hentak je pale sebab xpat tdo.sobs3.Da lah class at 8.30-10.30am.Nseb english class neh triple besh!Eventhou kena speaking if nak cakap wif lecturer or classmates,tapi madam iris memang besh!N got another class at 11-2pm.Haila!Memang sangat terase penat r.Tapi wat2 ler kuat.wuwuwu.Balik dari UNITAR around 3pm gak.Setel keje skit plus solat zuhur terus.Sampai uma tunggu asar then da solat memang terus collapse la weyh.Haila!Munyik azan maghrib baru dak2 uma gerak aja taw!Uwaaa.Xbeli pape pong tuk bebuka.Memang sadis weyh.Minum air sampai kembong la wa cakap.Pastu solat dulu.Naseb dak2 uma masak daging ape tah name.Shedap!1lauk pun ok ler.Kat uma manyak lauk pun xusik pong.Haila!Sangat windu nak balik uma!Walhal bru seari kot kat cneh.:-P.Ahaaa.Tadi aja G solat terawikh taw.Ley tahan jauh gak r menapak ke surau tuh.wuwuwu.Tapi ok la,dapat extra pahala skit dari wat sendiwi.ngeee.Haila!Neh tewase cam nantok aG.Sok maybe membusy da whole day.Ada hal skit ngan chef Asma.Today ndak jadi coz memang penat amat lorh.hu3.Ok ler,setakat ini je bebelan rineh.So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Seharian tekak amat kering.Sampai nak cakap xkua sore kowt.Dahaga yang amat xyah cakap ler.Tapi Alhamdulillah,waktu bebuka minum air xhengat ler.hiksss




Lots of lurv,
AJA

♥HAPPY BURFDAY BRO LALING♥



HAPPY BURFDAY

to MY DEAR BRO

EJUMPZ Evo



May ALLAH S.W.T bless U

Wish many happy returns to U

May U success in Dunia&akhirat...

Bro,moga cepat2 tawen ngan sis ea(pastu dpt anak aja cop jadi aunt paling comey!:PPP)
Wish both of u 'll happy till da end!
Thanks fer everything's mydear bro!
Take care owes.lebs u so damn much bro!xoxo~


Nota HAILA;Nanti after raye kita celebrate bday bro taw!;))).Pezen kita keep sampai aja keje kan?hiksss.:DDD




Lots of lurv,

Sunday, August 23, 2009

♥2nd DAY♥



Salam,Oya guys!Haila!Alhamdulillah...Dah masuk hari kedua kita sempurnakan ibadah puasa kan?=))).Rineh aja takmo bebel manyak sangat coz sangat kesuntukan mase.hiksss.Sahur lastnyte aja masak lagi tuk family aja.Sahur nanti aja sahur kat KJ.Sedeynye...sobs3.4days takkan bersame family...Takpe,kejap je tuh!;)))

*sahur minum sprite.:PPP*


Haila!Congrats sesangat kat iyah sebab dah berjaya puasa lam 2hari neh!Die pose takde skip2 ocayh!Sile tiru die!Im so proud of u lit sis!^_^.Aja janji nak kasi die Hello Kitty fans kalo die puasa tak skip langsung!=))).Iyah neh kan sangat aktif taw!Tapi semangat kuat!Lebs u dear lit sis!muuuahx!:)))



Haila!Menu berbuka puasa memang meriah amat!Tapi aja makan nasi skit jew.Lam 1senduk jew.Coz sangat kenyang mam pizza.Plus aja tak sihat sangat...Uols taw,pas berbuka tadi aja tetibe je lelah.Maybe sebab aja tak henti-henti batuk berkahak kowt.Sangat penat...:(((.Memang teguling=guling sampai mase aja batuk.Kahak sangat manyaaak.Betul-betul tak larat tadi.sobs3.So terawikh fer tonyte skip lagi.:(((.Takpe,aja buat sendiwi nanti.Asal buat kan.Betol tak?:))).



Haila!2days berturut-turut umi beli DOMINO's PIZZA!Semua sebab iyah!Chisss cake sungguh!Kalo iyah mintak memang boley ajo.Kalo aja mintak,lam mimpi jela nak dilayan.Booo layan.:PPP.Kuasa vektor dak kechik memang hebak kang.Jelesh i taw.eke3.:PPP.Takpe la,numpang bersama.Dapat makang gak.hiksss.Pasneh kalo tewase nak makan pape,suwoh iyah mintakkan.Conpem boley!ki3.Tapi setakat neh aja takde tewase nak makan pape.Mood makang biase2 jew.wuwuwu.=___=



Haila!Taw tak uols,aja dah bejaye bodek ayoh tuk belikan aja camera DSLR!!!Tapi masih survey lagi.^_^.I lebs u lah ayoh!Dan2 je kan.kikiki.Ok ler,cukup bebelan setakat ini.Selamat Berpuasa!Dah masuk hari ke-3 ler esok!Alhamdulillah...So...
TC N bUbye 4NOW.


Nota HAILA;Esok insyallah berbuka dengan chef Asma.Segan lak.heee.:DDD




Lots of lurv,

 
blog template by suckmylolly.com