pwincessAJA~M-E-A!~: HOLIDAY&FOOD HUNTING IN KUCHING PART 5

HAILA!

free page hit counter
online

Tuesday, July 12, 2016

HOLIDAY&FOOD HUNTING IN KUCHING PART 5

Salam, Oya guys!Haila!Berjaya jugak aja update blog secara berangkai sehingga habis hehehe 
Part 5 merupakan part terakhir holiday dan  JJCM aja di Kuching, Sarawak. Pada yang nak holiday ke Kuching, Sarawak boleh la follow tempat makan yang aja dah JJCM. Seronok tau makan-makan di Kuching! Kalau ada peluang aja nak fly ke Kuching semata-mata untuk pergi makan je!hihihi

DAY 3 @ LAST DAY in KUCHING

Pagi tu breakfast dengan lebihan Pizza Pezzo, plan nak Lunch di Telaga Air Seafood. Ikutkan a day before dah ke sana tapi belum bukak pulak ataupun cuma buka on weekend aja tak sure tapi hari yang kami pergi tu hari jumaat tutup. Sampai sana je Ya-Allah nikmat sungguh bagi penggemar seafood macam aja!

*Umai Obor-Obor,aja tapau dua plastick buat balik KL*


*Ketam telur masin terbaikkk*

*banyak lauk lain selain dari seafood*

Alhadulillah tak cukup makan dekat sana, aja siap tapau macam-macam lauk untuk family di KL merasa jugak hehehe Sedap-sedap sangat masakan di Lot-10 'De ABF Cafe'! Harga pun sangat-sangat berpatutan! Owner pun ramah melayan kami, itu yang buat lagi seronok!:)

Sebelum ke Airport kami singgah ke Pasar Kubah(menurut kak zie,dulu dikenali sebagai Pasar Satok. Tapi disebabkan pasar satok dah berpindah ke Kubah Ria maka dipanggil sebagai Pasar Kubah)
Aja nak beli ikan Terubuk masin sebagai ole-ole untuk dibawa balik ke KL


Selain Ikan Terubuk ada macam-macam pilihan seafood yang segar boleh kita bawa balik ke KL! Jangan risau sebab packaging untuk seafood disediakan sevara percuma! Boleh bawak naik flight, tak kena tahan punya(husband risau sungguh tak lepas bawak naik flight hahaha)
Harga semestinya jauh terlajak murah berbanding dengan harga di KL hehehe 
Apa lagi, aja tapau la  buat balik  baby Lobster!

Selesai di Pasar Kubah kami bergerak menuju ke Airport Kuching. Masa untuk mengucapkan selamat tinggal pada kak zie dan keluarga :(Rindu sangat dengan keletah Mikail! Semestinya rindu my kakak too! Hope to see three of you(kak zie,abg dillah dan mikail) soon! Tqsm kak zie dan family di atas layanan yang superb, masa buat kami, tempat tinggal dan pengangkutan kami sepanjang berada di Kuching, Sarawak! Datang KL sila roger nanti aja pulak bawak korang JJCM di KL!hehehe


We really enjoyed our stay and holiday, hope to come again to Kuching, Sarawak! 
Lots of lurv,

 
blog template by suckmylolly.com